Hozzájárulok, hogy a weboldal látogatásakor a számítógépemen sütiket (cookie) helyezzen el, amelyek segítségével az oldalon tett látogatásom adatait webanalitikai céljából felhasználják.
Részletes tájékoztatás a Adatkezelési tájékoztató dokumentumban található. További információ.   Rendben, elfogadom

Cantucci

Kategória: Heti híreink,

A világ legfinomabb mandulás keksze is olasz, természetesen..

Elkészítési idő:

Előkészítés: 20 perc
Sütés / főzés: 30 perc

Hány adagra elég?

Adagok: 30

Hozzávalók:

  • 500 gramm liszt
  • 1 teáskanál sütőpor
  • 200 gramm cukor
  • 1 csipet só
  • 3+1 darab tojás
  • 200 gramm mandula
  • 60-80 gramm vaj

Leírás:

A lisztet elkeverjük a sóval, sütőporral,és a cukorral. Belekeverjük a tojásokat, majd az olvasztott vajat is. Összegyúrjuk, majd mikor összeállt, belegyúrjuk az egész mandulaszemeket. Egy nem túl ragacsos, nem túl száraz állagú tésztát kell kapnunk. Ha túl száraz, adhatunk hozzá még egy kis bort, ha túl ragacsos, kevés lisztet. Négy hurkát formázunk belőle, és a hurkákat egy sütőpapíros tepsire fektetjük. Lekenjük a maradék tojással, majd 200 fokos sütőben kb. 15 percig sütjük. Kivesszük, ferdén felszeleteljük, a szeleteket visszatesszük a tepsire. A sütő hőmérsékletét 180 fokra mérsékeljük, és visszatoljuk a tepsit még 10 percre, hogy kiszáradjanak a kekszek. (forrás sobors.hu)

Vissza a hírekhez

Online utasbiztosítás

2019 Katalógusaink

A honlapon szereplő helyesírási hibákért, aktualitását vesztett árakért és akciókért, illetve az árkalkulációs program esetleges hibáiért, valamint a képekben, leírásokban fellelhető hibákért, eltérésekért a felelősséget nem vállaljuk. Az utas által készített opcionális foglalás nem számít véglegesnek. Kizárólag a munkatársaink által visszaigazolt árak, adatok, leírások, képek tekintendők véglegesnek.Weboldalunk használata közben megadott, azonosításra alkalmas, személyes adatok begyűjtése és feldolgozása megfelel az érvényes magyar adatvédelmi előírásoknak (1992. évi LXIII. törvény).